Δραστηριότητες

Απολαύστε τα καλοκαιρινά σας μπάνια…

Ερχόμενοι στην Καλαμάτα μπορείτε να επισκεφθείτε τα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία της πόλης, να κάνετε τις αγορές σας στα γραφικά δρομάκια του κέντρου αλλά και να πραγματοποιήσετε σύντομες εκδρομές σε περιοχές εντός του νομού Μεσσηνίας που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε: την Αρχαία Μεσσήνη, το Ανάκτορο του βασιλιά της Πύλου Νέστορα, τα 2 κάστρα της Πύλου, το κάστρο της Κορώνης, το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ο οποίος συγκαταλέγεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της U.N.E.SC.O και πολλά άλλα μέρη για τα οποία μπορούμε να σας δώσουμε πληροφορίες ώστε να σας βοηθήσουμε να τα ανακαλύψετε.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καλαμάτας βρίσκονται επίσης το ποτάμι και οι καταρράκτες της Νέδας όπου μπορείτε να κάνετε κανό και καγιάκ, και το Βουνό του Ταϋγέτου που μπορεί να υποσχεθεί μεγάλες συγκινήσεις στους λάτρεις της περιπέτειας καθώς εκεί μπορείτε να εξασκήσετε σπορ όπως η ορειβασία, η τοξοβολία, η ποδηλασία, η ιππασία, το ανεμόπτερο και το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό τοπίο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής θα σας ξυπνήσουν σίγουρα τα πιο έντονα συναισθήματα και θα σας αφήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Το καλοκαίρι οι πανέμορφες και βραβευμένες με τη μπλε σημαία παραλίες τις Καλαμάτας ενδείκνυνται για μπάνιο, ηλιοθεραπεία και ατελείωτα θαλάσσια σπορ όπως καταδύσεις, σερφινγκ και θαλάσσιο σκι . Αν επισκεφθείτε την πόλη μας μέσα στον Ιούλιο θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού το οποίο φιλοξενείτε κάθε χρόνο στην Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα.

Επιπλέον η Καλαμάτα διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή χειμώνα και καλοκαίρι και σας υπόσχεται ατέλειωτες ώρες διασκέδασης με χορό και τραγούδι. Το χειμώνα ο κόσμος συγκεντρώνεται σε μικρά κουτούκια, μπαράκια και κλαμπ στο ιστορικό κέντρο της πόλης ενώ το καλοκαίρι αφήνεται στους ρυθμούς των beach bar και των κλαμπ που βρίσκονται στην παραλιακή οδό της πόλης, στη Βέργα, στη Μαντίνεια και στη Σάντοβα.