Καλαμάτα

Η Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, είναι χτισμένη στο εσωτερικό του Μεσσηνιακού κόλπου και αποτελεί σημαντικό αστικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, αλλά και για ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της νότιας Ελλάδας. Είναι μια πόλη ζωντανή, κεφάτη και με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα, την ιστορία με τη σύγχρονη ζωή, τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, τη χαλάρωση στις απέραντες παραλίες της, το καλό φαγητό και τη διασκέδαση. Όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης για μια ευχάριστη διαμονή.

Κατά την αρχαιότητα, στη θέση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υπήρχε η ακμαία πόλη Φαρές, η οποία μνημονεύεται και από τον Όμηρο. Η Καλαμάτα πήρε τη σημερινή ονομασία της, κατά το Μεσαίωνα, από ένα μοναστήρι που ήταν αφιερωμένο στην Παναγία την Καλομάτα.

Τουρισμός

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σε απόσταση μόνο 2,5 ωρών από την Αθήνα και απευθείας αεροπορική σύνδεση με δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις το καλοκαίρι, η Μεσσηνία και ιδιαίτερα η Καλαμάτας είναι μία σύγχρονη τουριστική πόλη. Είναι μία πόλη που σέβεται τον ταξιδιώτη, προσφέροντας του την ασφάλεια και τον πολιτισμό μιας πρωτεύουσας ταυτόχρονα με την μαγεία και τις ομορφιές των νησιών μας. Απέραντες παραλίες από βότσαλο ή άμμο, οργανωμένες ή απλά λουσμένες στο απέραντο γαλάζιο και το φως της Μεσογείου, είναι σκέτη πρόκληση για να τις ανακαλύψετε! Υπάρχουν άπειρες αποδράσεις στις γύρω περιοχές συνδυάζοντας όλες τις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού.

Ενημερωθείτε από την υποδοχή του ξενοδοχείου μας για τις διάφορες επιλογές σας.

Δραστηριότητες

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

Ερχόμενοι στην Καλαμάτα μπορείτε να επισκεφθείτε τα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία της πόλης, να κάνετε τις αγορές σας στα γραφικά δρομάκια του κέντρου αλλά και να πραγματοποιήσετε σύντομες εκδρομές σε περιοχές εντός του νομού Μεσσηνίας που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε: την Αρχαία Μεσσήνη, το Ανάκτορο του βασιλιά της Πύλου Νέστορα, τα 2 κάστρα της Πύλου, το κάστρο της Κορώνης, το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ο οποίος συγκαταλέγεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της U.N.E.SC.O και πολλά άλλα μέρη για τα οποία μπορούμε να σας δώσουμε πληροφορίες ώστε να σας βοηθήσουμε να τα ανακαλύψετε.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καλαμάτας βρίσκονται επίσης το ποτάμι και οι καταρράκτες της Νέδας όπου μπορείτε να κάνετε κανό και καγιάκ, και το Βουνό του Ταϋγέτου που μπορεί να υποσχεθεί μεγάλες συγκινήσεις στους λάτρεις της περιπέτειας καθώς εκεί μπορείτε να εξασκήσετε σπορ όπως η ορειβασία, η τοξοβολία, η ποδηλασία, η ιππασία, το ανεμόπτερο και το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό τοπίο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής θα σας ξυπνήσουν σίγουρα τα πιο έντονα συναισθήματα και θα σας αφήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Το καλοκαίρι οι πανέμορφες και βραβευμένες με τη μπλε σημαία παραλίες τις Καλαμάτας ενδείκνυνται για μπάνιο, ηλιοθεραπεία και ατελείωτα θαλάσσια σπορ όπως καταδύσεις, σερφινγκ και θαλάσσιο σκι . Αν επισκεφθείτε την πόλη μας μέσα στον Ιούλιο θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού το οποίο φιλοξενείτε κάθε χρόνο στην Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα.

Επιπλέον η Καλαμάτα διαθέτει έντονη νυχτερινή ζωή χειμώνα και καλοκαίρι και σας υπόσχεται ατέλειωτες ώρες διασκέδασης με χορό και τραγούδι. Το χειμώνα ο κόσμος συγκεντρώνεται σε μικρά κουτούκια, μπαράκια και κλαμπ στο ιστορικό κέντρο της πόλης ενώ το καλοκαίρι αφήνεται στους ρυθμούς των beach bar και των κλαμπ που βρίσκονται στην παραλιακή οδό της πόλης, στη Βέργα, στη Μαντίνεια και στη Σάντοβα.

Αξιοθέατα

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΜΑΚΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων από όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821, το Φράγκικο κάστρο, το πάρκο σιδηροδρόμων και το Μπενάκειο αρχαιολογικό μουσείο, το Λαογραφικό μουσείο, αποτελούν ελάχιστο μέρος των αξιοθέατων της ιστορικής αυτής πόλης.

Ακόμη, μπορείτε να επισκεφτείτε άλλα μαγευτικά μέρη της περιοχής μας όπως π.χ. τα σπηλαία του Δυρού.